IOGT-NTO ... igen!

Tidningen Dagen skriver att Datainspektionen har fällt IOGT-NTO för att organisationen olagligt har registrerat frikyrkomedlemmar i sitt medlemsregister med ordet "frikyrka".

IOGT-NTO fortsätter sin medlemsvärvning bland frikyrkomedlemmar, också efter uteslutningen av Åke Green, även om IOGT-NTO inte har tillåtits finnas med i sommarens kristna konferenser i samma utsträckning som tidigare. Organisationen har tydligen inget emot frikyrkliga medllemmar bara de har en tro som IOGT-NTO kan acceptera.

Man kan ju undra om IOGT har motsvarande etiketter i sitt  medlemsregister för "hustrumisshandlare", "missbrukare" eller om det bara är de frikyrkliga som måste markeras på ett speciellt sätt.

Jag har skrivit om det tidigare och säger det gärna igen. Så länge IOGT-NTO vidhåller sin uppfattning att det är OK att utesluta medlemmar på grund av deras övertygelse, så finns det ingen orsak för kristna att vara med i IOGT-NTO. Det finns andra nykterhetsorganisationer som inte diskriminierar sina medllemmar på grund av deras åsikter i helt andra frågor än nykterhetsfrågan.

peppebaron
www.rupeba.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0