IOGT-NTO och de kristna samfunden

Dagen skriver i dag att IOGT-NTO bjuder in samfund på måndag för att dikutera framtiden efter tumultet som uteslutningen av Åke Green medförde.
Jag tycker väl att IOGT har rätt att bestämma gränserna för vem som kan vara medlem i IOGT, på samma sätt som de kristna samfunden sätter upp vissa villkor för att vara medlem. Det är bara det att det att hanteringen från IOGT inte känns renhårig.
Å ena sidan hävdar IOGT att uteslutningen beror på att Åke Green vid upprepade tillfällen uttalat sig negativt om den homosexuella livsstilen. Men tydligen är man inte riktigt säker på att Åke Green verkligen gjort upprepade uttalanden om homosexuella, eftersom uteslutningen föregås av att vice ordföranden i IOGT:s styrelse ringer hem till Åke Green och frågar honom vilken syn han har på homosexuell livsstil. Det anges att det är det telefonsamtalet hem till Åke Green som hjälpte styrelsen att fatta sitt beslut.
Då är väl inte utelsutningen grundat på vad Åke Green offentligen har uttalat, utan grundas i stället på de åsikter Åke Green har i sitt privata hem på Öland. Det är något som inte stämmer här!
Även om de flesta kanske inte skulle uttrycka sig med samma ord som Åke Green använt, delas hans grundsyn av hundratals miljoner kristna och muslimer världen över.
Den naturliga konsekvensen borde vara att troende nyktra kristna och muslimer avslutar sitt medlemsskap i IOGT-NTO och går med i någon annan nykterhetsorganisation som inte genom uteslutning kränker människor som har en annan uppfattning än IOGT-NTO:s styrelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0