Kristna martyrer

Svenska Evangeliska Alliansen (SEA) skriver i sitt nyhetsbrev om de svåra kristendomsförföljelser som pågår i Indien just nu, och som den svenska pressen i stort sett tiger om.

SEA skriver: 
"Enligt UCAN (Union of Catholic Asian News) har ca 60 000 kristna sökt skydd i Orissas djungler där de har knapp tillgång till mat eller dricksvatten. Många har gömt sig i djungeln nu i flera veckor.

I byarna fortsätter attackerna mot allt som är kristet. Barnhem, skolor och de kristnas hem sätts i brand. Präster misshandlas offentligt och i vissa fall har man våldtagit nunnor på offentliga platser. Människor dödas, bränns och misshandlas. Uppgifter om antalet döda överstiger hundratals (även om siffrorna ännu är obekräftade eftersom stora delar av området är avstängt). Just nu är städerna lite säkrare, men förföljelsen fortsätter på landsbygden.

Några kristna präster har till och med bett folk konvertera till hinduismen för att rädda dem.

Den 9 september tvångsomvändes också 70 kristna familjer till hinduismen på en dag. Ritualen för att omvändas från kristendomen till hinduismen innefattar bl a man bränner en bibel och svär en ed om att man vänder tillbaka till kristendomen, så ska familjen gå under och försvinna."


Läs mer på SEA:s hemsida>>


Läs också artikel i Dagen>>

peppebaron
Läs också www.rupeba.se


Kommentarer
Postat av: Gun-Britt

Det man omöjligt kan förstå är varför inte det här är förstasidesnyheter! Det är nästan så att man knappt tror att det är sant. En så stor förföljelse borde ju verkligen bevakas.



Känner du till något mera än det du läst på SEA?

2008-09-21 @ 19:36:09
URL: http://www.gun-britt.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0