Jag hoppades att du skulle vara felciterad, Niklas

Jag läste ett intressant samtal i Dagen mellan Niklas Piensoho och Birger Schlaug om kristen tro. Niklas säger bland annat:

"Niklas: Då är man inne i den där förpackningsfrågan. Vad har vi för pastorer som är bekanta för svenska folket? Ja, det är Åke Green och Helge Fossmo. Ingen av dem skulle vi som allmänt är pingstpastorer vilja vara särskilt nära. Inte jag i alla fall. Det är förskräckligt att de blir offentliga företrädare för det jag representerar. Man skäms."

Jag hoppades att Niklas Piensoho hade blivit felciterad, men i Världen i dag bekräftar han att han blivit rätt citerad. Citatet väcker många frågor:

Hur kan man bunta ihop en pastor som i domstol blivit dömd för mord med en annan pastor som i domstol blivit frikänd för att ha uttalat en åsikt om homosexuell livsstil? Det är väl ändå stor skillnad. De flesta är eniga om att det inte är tillåtet att mörda. På samma sätt anser nog de flesta att det är tillåtet att ha en åsikt och till och med att yttra sin åsikt. (Niklas Piensoho utövar till exempel den rättigheten då han uttalar sig om Åke Green)

Niklas uttalar sig för pingstpastorer i allmänhet då han säger att de inte vill vara nära Åke Green. Är det verkligen så? Måste man uttala sig kränkande om Åke Green för att vara pingspastor?


Kommentarer
Postat av: Din favoritson

Helt klart fel att bunta ihop dessa.

Dock tycker jag att han har rätt att vi ska skämmas för att homosexualitet har blivit en hjärtefråga. Homosexualitet skall inte vara en hjärtefråga för kristna. Jesus skall vara det. Bibeln är klar och tydlig om homosexualitet, fast vi gräver vår egen grav om vi gör det till en hjärtefråga.
Det ska absolut vara en fråga, men inte en hjärtefråga.
Varannan predikan ska inte beröra homosexualitet. Var 15:e räcker. 99.999% av alla predikningar görs för kristna. 90% av dom borde väl ändå vara riktade för icke kristna och handla om Jesus?

Just nu blir kristendommen i sverige "marknadsförd" med "Homosexualitet är syndigt", "Carolas SMS-attack" och "kristi brud bla bla". Vi måste återta kontrollen av vår mediabild och vi måste lägga fram andra viktigare frågor.
Kristendom skall marknadsföras med "Jesus är svaret"...inget annat.

Jag var glad när Carola åkte ut ur melodifestivalen. För varje gång hon skall vara med på något så handlar det i media bara om "homosex-hatet". Tänk om det hade fått handla om Jesus istället.

Alla vet att en homosexuell livsstil är synd.
Vi behöver inte diskutera den frågan mer.

Vinn själar istället. Marknadsför kristendommen som något attraktivt inneslutande och inte som nu något kontroversiellt uteslutande.

Folk vill ha tro! Vi säljer världens bästa produkt! Borde vara hur lätt som helst. Vi måste bara återta vår mediabild och presentera Jesus som svaret.

Ps. Vi behöver bara lura upp dom på vägen, väl uppe på vägen så kommer dem själva kunna se vart vägen går och fördelarna som finns längs med vägen =) Ds.

2008-03-18 @ 12:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0