Har du bestämt dig?


"Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud" (Jos 24:18)

Israels folk hade kommit fram. De hade bosatt sig i det landet Gud hade lovat dem. Efter många år som slavar i Egypten och efter en lång ökenvandring.

Det nya landet var, på samma sätt som Sverige i dag, ett pluralistiskt samhälle. Många religioner levde sida vid sida. Man tillbad många olika gudar.

I versen före dagens text uppmanar Josua folket att bestämma sig. Vill de inte följa Herren får de välja en annan gud som de vill följa, men man måste bestämma sig. Josua deklarerar klart att han har bestämt sig: "Jag och min släkt vi vill tjäna Herren." (Jos 24:15)

Gud är för överlåtelse till fasta relationer. Man blir inte gift genom att ha sällskap med varandra i fem år. Man måste bestämma sig och överlåta sig själv till den man vill gifta sig med. Och sedan gifta sig.

Man blir inte kristen genom att gå i kyrkan fem år. Man blir kristen genom att bestämma sig för att följa Herren.  För att bli frälst krävs att man vill tro i sitt hjärta och bekänna Jesus som Herre i sitt liv (Rom 10:9).

Efter det tror jag det är viktigt att leva i den överlåtelsen varje dag.  Att fortsätta att bestämma sig varje dag. Både i äktenskapet och i kristenlivet. Någon har sagt att det finns en frälsning för varje ögonblick. Det finns ständigt andra "gudar" runt omkring oss som vill stjäla Guds plats i våra liv.

Elia har samma uppmaning till folket som Josua hade många år tidigare: "Hur länge ska ni halta till bägge sidor? Om det är Herren som är Gud, så följ honom. Men om det är Baal, så följ honom." (1 Kung 28:21 FB).

Josua uppmaning till folket gjorde att även folket bestämde sig och sa: "Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud."(Jos 24:18)

-Har du bestämt dig?

Förr brukade vi sjunga en kör på Frälsningsarmén med orden  "Jag har beslutat att följa Jesus" .
-Har du bestämt dig?


Bloggpredikan inför söndagen den 27 juli 2008
Söndagens  text från Gamla Testamentet  är hämtad från Josua 24:16-18.

Peppe
http://rupeba.se

Ytterligare kommentarer till denna bloggpost finns här>>


Kommentarer
Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala

Tror du på reinkarnation dvs tidigare liv? Vill du dela med dig av din åsikt i ämnet. Det vore kul att veta vad du tror på?

2008-07-23 @ 09:15:33
URL: http://veckomagasinet.se
Postat av: peppe

Nej jag tror inte på reinkarnation. Jag har en traditionell, klassisk tro.

2008-07-23 @ 13:23:58
URL: http://rupeba.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0