Du är avlyssnad och sedd!

Detta blogginlägg handlar inte i första hand om FRA. Den handlar inte heller om artikarna i Svenska Dagbladet  och Dagen om att Ulf Ekman blivit avlyssnad.

Inlägget handlar om en andakt som jag läste i dag och som handlar om en man som hade botats av Jesus: "Han som hade botats visste inte vem det var..." (Joh 5:12-13). Andakten lyder:


"Dagens bibelord är hämtat från en berättelse där Jesus botar en man som varit lam i 38 år. Det som förbluffar är att Jesus faktiskt botar den här mannen innan han kände Jesus. Han visste inte vem det var som hade botat honom. Han visste bara att han efter 38 år kunde gå igen. Det var först senare som Jesus fann honom och gav sig till känna för honom.

 Mannen kände inte Jesus, men Jesus kände mannen! Ibland tror vi att vi måste kvalificera oss för att Jesus ska kunna hjälpa oss på olika sätt. Vi tror att vi måste lära känna Gud bättre innan han kan gripa in, eller att vi måste bli duktigare eller snällare så att Jesus kan tycka om oss. Sedan kanske han kan göra något för oss. Men det fantastiska är att Jesus känner varenda liten människa och kan hjälpa antingen vi möter honom för första gången eller om vi har haft en långvarig relation till honom."

Jag tycker att det känns bra att det finns en Gud som avlyssnar oss då vi ber, och att det inte beror på om hur bra vi själva är.

Andakten är hämtad från www.rupeba.se. Där finns en ny andakt för varje dag.

mvh
peppe


Kommentarer
Postat av: Laurens Källman, Wen Zhou, China

Att Gud känner människan både utan och innan, långt före ens att vi har blivit till, eller att vi lärt känna Gud och att Han vet om både vår forntid och framtid är en trygghet!



FRA-lagen och dess utövande personal står för motsatsen till trygghet.



Främst därfär att de som "avlyssnar" är vanliga ofullkomliga människor, med alldeles egna och ofta både grumliga motiv och total okunskap inför vad de "hör" och vad som rör sig inom den som avlyssnas.



De kan "läsa och se", samt försöka "tolka" en text, men varje ord och handling, har ett bakomvarande motiv som de inte förstår. därför att det ligger utanför deras både fantasi och kompetens! Sic!.



I Ulf Ekmans fall en andligt inriktad människas mycket annorlunda motiv än sina egna.



Sådana, kan en oandlig person ALDRIG förstå!

2008-07-16 @ 01:01:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0