Varför håller ni på?

För ungefär fyra månader sedan startade vi vår kristna sajt http://www.rupeba.se/. Då kan det vara på sin plats att stanna upp för frågan som ibland kan komma "Varför håller ni på och lägger så mycket energi på att driva en kristen sajt?" Det kan också vara tid att se i backspegeln hur det har gått de första fyra månaderna.

Det är mycket som har förändrats de senaste åren. Mycket av opinionsbildningen finns i dag på nätet. Bloggvärlden påverkar i hög grad de politiska besluten. Det är på internet och i bloggvärlden som värderingar debatteras, skapas och utvecklas. Den som har något att säga till sin samtid måste finnas där värderingarna formas. Den som inte finns med där påverkar i liten grad människors sätt att tänka.


I dag kan vi gå in och kommentera artiklarna i dagstidningarnas elektroniska upplagor så att de som läser artiklarna även får kommentarerna direkt med artikeln. Möjligheterna att göra sin röst hörd är i dag större än någonsin. Men bloggvärlden är enormt stor och inte alla röster hörs lika mycket.


I den här medievärlden tycker vi det är viktigt att den kristna rösten gör sig hörd. På åsikternas marknadsplats måste det finnas röster som på ett positivt presenterar Kristus och kristna värderingar. I en tid som präglas av värderelativism, individualism och sekularisering behövs röster som talar om att Jesus är vägen, sanningen och livet.

http://www.rupeba.se/ representerar en klassisk väckelsekristendom. Den teologiska grunden är Lausannedeklarationen (http://www.sea.nu/laddaner.asp?id=4)


Hur har det då blivit de första fyra månaderna?  Hur långt har vi nått ut? Vi har haft 8.684 på besök på hemsidan. Ungefär hälften av dessa är engångsbesök och den andra hälften är dem som återvänt till sidan vid flera tillfällen. Antalet unika besökare (antal olika individer som varit inne på sidan) var 1.431. I genomsnitt har besökarna varit inne på hemsidan 6,07 gånger.


En enkel bloggpredikan över söndagens predikotext har mellan 200 och 300 besök. En del blogginlägg på sidan kan ha upp till 900 besökare. Ett stort antal personer läser Dagens andakt dagligen.


http://www.rupeba.se/
finns med på flera topplistor. På Jesussajten med över 150 svenska kristna sajter ligger sajten normalt bland de tio första då det gäller antal besök och popularitet. Om man slår på "Dagens andakt" på någon av sökmotorerna Google, Altavista, Yahoo eller Msn finns http://www.rupeba.se/ bland de allra första sökresultaten bland tiotusentals träffar.


Inför framtiden har vi ambitionen att fortsätta att  presentera en ny andakt varje dag. I mittspalten, som uppdateras flera gånger i veckan, finns det aktuella artiklar. Det kan vara artiklar från pressen, blogginlägg, bloggpredikningar, undervisning, rapporter från den kristna världen, kommentarer med mera. Dessutom finns det massor av material på sidorna som inte uppdateras lika ofta. Ett länkarkiv med flera hundra länkar till kristna sajter, bibelläsningsplan, kristen litteratur med mycket mera. Välkommen att utforska de olika sidorna och välkommen att kommentera artiklar, skriva i gästboken, skriva in dina böneämnen. Din röst är också viktig.


peppebaron


Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

Om kristendomen överhuvud taget betyder NÅGONTING, då GÖR man som Jesus säger hur klart som helst, men vem bryr sig om vad den stackarn har för uppfattning? Inte de gör de "kristna" mycket i den vägen, inte! De bara babblar.

.

2008-08-11 @ 12:08:22
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0