Tidens tecken

Tidens tecken - Södertälje den 26 oktober 2008


Ett av de ämnen som det står mest om i NT
"varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen." (Apg 1:11)


För att förstå NT - Man levde i väntan på Jesu snara ankomst

Med stöd av vad Herren lärt oss säger vi er detta: vi som är kvar här i livet då Herren kommer skall inte gå före de avlidna. Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och sedan skall vi alltid vara hos honom. Ge nu varandra tröst med dessa ord. (1 thess.4:15-18)


Hur länge ska vi vänta?

Då skall den tid komma från Herren då vi får vila ut, och han skall sända er den Messias som han har bestämt, Jesus, fast himlen måste behålla honom till den dag då allt det blir upprättat som Gud har förkunnat genom sina heliga profeter från tidens början. (Apg 3:20-21)


Scenen är förberedd

Jesu ord i Matt 24
Lär av en jämförelse med fikonträdet. När kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att han är nära, utanför dörren. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Dagen och timmen känner ingen, inte ens himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. (Matt 24:32-36)


Förskingring - återförening
Profetia om global förskingring för judafolket - 5 Mos 28:64-68
Profetia om återkomst till det utlovade landet - 5 Mos 30:3-5

Lyft blicken och se dig omkring! Alla samlas och kommer till dig.
Dina söner kommer från fjärran, dina döttrar bär man i famnen....
Vad är det som kommer flygande som moln, som duvor till ett duvslag?
Det är kustländernas fartyg som samlas med Tarshish-skepp i täten
för att hämta dina söner från fjärran land
 (Jes 60:4+8-9)

1948 bildades åter staten Israel. I den första generation där det var möjligt att återvända luftvägen.

Ett nytt globalt handelssystem
Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666. (Apg 13:16-18)


Först i vår tid är det tekniskt möjligt med ett globalt handelssystem som inte bygger på pengar utan på en sifferkombination.

Krigsmaskiner
De hade bröstpansar som av järn, och dånet från deras vingar var som dånet från många hästar och vagnar som stormar fram till strid. De hade stjärtar och gaddar som skorpioner, och i stjärten ligger deras makt att skada människorna (Upp 9:9-10)
Och så här såg jag hästarna och deras ryttare i min syn: de hade eldröda och blåsvarta och svavelgula harnesk, och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras munnar kom eld och rök och svavel
. (Upp 9:17)


Bildspråket hade förmodligen ingen täckning där och då, men här och nu är det som en normal nyhetssändning

Vad ska vi göra?
När allt detta börjar, så räta på er och lyft era huvuden, ty er befrielse närmar sig. (Luk 21:28)

När nu allt detta skall upplösas, då måste ni leva heligt och fromt på alla sätt medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst

(2 Petr 3:11-12)

Ty han ville själv låta kyrkan träda fram till sig i härlighet utan minsta fläck eller skrynkla; helig och felfri skulle den vara. (Ef 5:27)
Holmavatn Kvinnokonferens


En ledare efter Guds hjärta


Lilleström 22-24 augusti 2008

Samlingshelg for menigheten 22. -24. aug

Helgen 22. - 24. august samles hele menigheten igjen på Sjøglimt utenfor Ørje. Også i år vil Rut og Peter Baronowsky holde undervisningen. Det er fullt mht overnatting, men absolutt mulig med dagstur lørdag og søndag.
For mer info, kontakt Hilde Thorbjørnsen mob. 93 28 28 61  


En fantastisk mulighet gjennom åndelig og sosialt fellesskap, lek og moro til personlig utvikling og bli enda bedre kjent med hverandre. En flott og viktig helg for enkeltmennesket og menigheten.


Tid til lek og moro også for de voksneHyggelige måltider


Flott undervisning og lovsangKursholderne Rut og Peter Baronowsky takkes for fantastisk undervisning


Eget opplegg for barna


Sommar och högtryck...

Sommar och högtryck...

...men lågtryck i bloggvärlden

Då den svenska sommren är som bäst springer vi gärna ut och njuter av värmen och Sverige, när det är som vackrast. Samtidigt är det lågtryck i bloggvärlden, för  vem vill stanna inne framför datan, när det är som bäst ute. Men lågtrycket märks inte av så mycket på rupeba.se. Sidan uppdateras varje dag med en ny andakt som du aldrig har läst förut. Varje vecka presenteras en ny bloggpredikan som du aldrig idigare har hört eller läst. (bloggpredikan presenteras normalt fredagen före aktuell söndag.

mvh Peter
www.rupeba.se

Glad sommar och semesterBORTOM STRESSEN. Nu när semestern nalkas vill förmodligen åtskilliga av oss få tid att bara finnas till och slippa vardagskraven. Eller kanske fullt ut ägna sig åt favoritintresset. Läs mer om fredade zoner, de stunder och platser som är våra egna i Svenska Dagbladet>>
(Läst i pressen 2008-06-19)


Upp eller ned?

En av söndagens texter handlar om hur lärjungarna fick uppleva Jesu gudomliga härlighet på ett sånt fantastiskt sätt att de önskade att det aldrig skulle ta slut (Luk 9:28-36). Jesus tog dem med sig upp på förklaringsberget.


Jag har under åren hört många predikningar över den texten och väldigt ofta har det handlat om att lärjungarna måste komma ned från den starka upplevelsen för att kunna ägna sig åt arbetet för Kristus.


Ser du scenen framför dig. Människor samlas till söndagens gudstjänst, efter en veckas hårt arbete. Kanske kommer man med en djup längtan att få se och uppleva något av Jesu storhet. Kanske är längtan att bara få vara i avskildhet en timme för att möta Jesus och bli upplyft.

Då kan det kanske kännas hårt att mötas av budskapet att det viktigaste är att komma ned från berget och börja arbeta igen. Det är hårt att predika att nu är det dags att gå ned från förklaringsberget till människor som kanske aldrig har varit där.


Poängen med berättelsen var att Jesus tog dem med upp på berget. Det står inte att Jesus tog dem ned. Ned kommer man alltid ändå. Alldeles av sig själv.


Vid ett tillfälle, då jag undervisade på en officerskurs i Norge, talade vi om väckelse bland ungdomar. En av officerarna frågade bekymrad: "Jamen, hur gör du, Peter, då ungdomarna blir så tända att de "hänger i gardinerna" eller ligger och skrattar högt vid botbänken?"
Mitt svar var: "Då tar jag det lugnt. Om jag har använt mycket energi och lång tid för att få någon upphetsad för Jesus, så är inte min första tanke hur jag ska kyla ned dem igen. Nej, då måste vi, som kanske är mer mogna kristna, finnas vid deras sida då de kommer ned för att de skall kunna hitta en väg att komma vidare på."


Poängen med berättelsen är att Jesus vill föra dig upp i sin närhet.

Jesus kallar dig till gemenskap med sig själv. (1 Kor 1:9)

Jesus vill lyfta dig upp - inte trycka ner dig!

Han vill att du ska vända ditt ansikte till honom. Då kommer du att upptäcka att han redan vänt sitt ansikte till dig.


Bloggpredikan. Kristi förklaringsdag, den 6 juli 2008

Peppe

http://www.rupeba.se/


(g) som i Gud

Vecka 28 invaderas Visby av alla människor som har något att säga till Sveriges befolkning. Huvudattraktionen är de politiska partiernas tal i Almedalen som dagligen refereras i massmedia.


Vid sidan av de politiska partierna arrangeras flera hundra seminarier i vitt skilda ämnen av intresseorganisationer, lobby-grupper, näringsliv m.fl.


För tredje året i rad inbjuder Frälsningsarmén, tillsammans med tidningen Dagen, till ett seminarieprogram under rubriken "(g) som i Gud" i Frälsningsarméns lokaler som ligger i anslutning till Almedalen.


Varje dag anordnas seminarier, föreläsningar, andakter och på onsdagen även en gudstjänst i den stora kyrkoruinen på torget. Där medverkar bl.a.Vasa Gospel och kommendör Vic Poke.


På kvällen, efter det politiska talet, är Frälsningsarméns kafé öppen för "Eftersnack" som innehåller kommentarer och intervjuer med anledning av dagens tal och händelser och sammanfattning av dagen av Mackan Andersson.


Rapporter kommer regelbundet på http://www.rupeba.se/ och som blogginlägg


Lämnad kvar (Left behind)

Lämnad kvar (Left behind)
Jerry B. Jenkins och Tim LaHaye har gjort en enorm succé med "Left Behind"-serien som behandlar dramat om vedermödan och övriga händelser  efter Jesu återkomst. Serien har sålt i mer än 65 miljoner exemplar.
Den norska dagstidningen "Vårt Land" ger en analys av den teologiska tolkningsmodell som ligger till grund för "Left-Behind"-serien.

För den som inte är rädd för att försöka läsa norska finns artikeln här>>

www.rupeba.se


Hedersdoktorn i teologi talade

Jag kan inte dölja min vrede när jag skriver det här. Men om jag inte avslöjade en sådan känsla vore jag inte trovärdig. Teologerna vid Lunds Universitet har gjort komikern och teatermannen Jonas Gardell till hedersdoktor i teologi! Jag såg och hörde hans föreläsning som sändes i Sveriges Television.

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän. Läs artikeln>>

www.rupeba.se


Läkare och barnmorskor vill se sundare sexvanor

Uppmaning till färre sexualpartners krävs för att minska spridningen av hiv och könssjukdomar. Det skriver tolv läkare och barnmorskor på DN debatt och menar samtidigt att det finns en övertro på kondomanvändning.

Läs i Världen idag>>
Läs i Dagens Nyheter>>

www.rupeba.se


Skytte beskiver Agardh som en tvillingsjäl

I en kolumn i Svenska Dagbladet skriver Göran Skytte om Ingela Agardh, efter hennes bortgång i veckan. Han beskriver henne som en tvillingsjäl. Båda kända, båda kom till tro i vuxen ålder och båda har de senaste åren ägnat mycket tid till att åka land och rike runt för att berätta om sin nyfunna tro.

Läst i Crossnet>>
Läs hela artikeln i SvD>>

www.rupeba.se

Sjöglimt 22-24 augusti 2008

Korpshelg Sjöglimt

  

Fredag.

           Kl.  16 til 18 innrykk.

           Kl.  18.00 Middag

           Kl.  19.00 Samling

           Kl.  21.00 info til kjøkkengjengen


Lørdag.

           Kl. 09.00 God Frokost

           Kl. 10.00 Bibeltime

           Kl. 11.20 Kaffe

           Kl. 11.45 Bibeltime

           Kl. 13.00 Lunsj

           Kl. 15.00. Menigheten vår . Praktiske utfordringer.

           Kl. 17.00. Dukkert i Rødnessjøen

           Kl. 18.00 Grilling

           Kl. 20.30 Hyggekveld

  

Søndag.

           Kl. 09.00 Frokost

           Kl. 10.00 Bibeltime

           Kl. 12.00 Lunsj

           Kl. 13.30 Familiegudstjeneste.

         

                  

                            Vi takker for helgen,

             og ønsker hverandre en

           God Tur Hjem!

  

  


Dagens andakt på din hemsida

Om du vill ha dagens andakt från rupeba.se publicerad på din hemsida,
kan du klistra in nedanstående länk på lämplig plats på din hemsida.
Andakten uppdaterar sig sedan automatiskt.

<object width="520" height="295">
  <param name="movie" value="http://www.rupeba.se/rss.swf"></param>
  <embed src="http://www.rupeba.se/rss.swf" type="application/x-shockwave-flash"  width="250" height="300"></embed>
</object>

rupeba.se som din startsida

Håll dig uppdaterad - gör rupeba.se till din startsida!
Då får du varje gång du går ut på nätet:
-Dagens andakt
-Senaste nytt i rubrikform från Dagen
-De senaste aktuella inläggen från rupeba.se

Dessutom
-har du möjlighet att gå vidare till över 100 kristna sajter från vårt länkarkiv
-lämna in ett böneämne i Bönekammaren


Så här gör du för att göra rupeba. till din startsida:
-Gå till verktyg och klicka på "internetalternativ"
-Under fliken "Allmänt/startsida" skriver du in rupeba.se och bekräftar
-Nästa gång du går ut på nätet kommer du direkt till rupeba.se

Direktlänk till detta inlägg:   http://peppebaron.blogg.se/hemsida/2008/june/rupebase-som-din-startsida.html

RSS 2.0