Sommar och högtryck...

Sommar och högtryck...

...men lågtryck i bloggvärlden

Då den svenska sommren är som bäst springer vi gärna ut och njuter av värmen och Sverige, när det är som vackrast. Samtidigt är det lågtryck i bloggvärlden, för  vem vill stanna inne framför datan, när det är som bäst ute. Men lågtrycket märks inte av så mycket på rupeba.se. Sidan uppdateras varje dag med en ny andakt som du aldrig har läst förut. Varje vecka presenteras en ny bloggpredikan som du aldrig idigare har hört eller läst. (bloggpredikan presenteras normalt fredagen före aktuell söndag.

mvh Peter
www.rupeba.se

Glad sommar och semesterBORTOM STRESSEN. Nu när semestern nalkas vill förmodligen åtskilliga av oss få tid att bara finnas till och slippa vardagskraven. Eller kanske fullt ut ägna sig åt favoritintresset. Läs mer om fredade zoner, de stunder och platser som är våra egna i Svenska Dagbladet>>
(Läst i pressen 2008-06-19)


Upp eller ned?

En av söndagens texter handlar om hur lärjungarna fick uppleva Jesu gudomliga härlighet på ett sånt fantastiskt sätt att de önskade att det aldrig skulle ta slut (Luk 9:28-36). Jesus tog dem med sig upp på förklaringsberget.


Jag har under åren hört många predikningar över den texten och väldigt ofta har det handlat om att lärjungarna måste komma ned från den starka upplevelsen för att kunna ägna sig åt arbetet för Kristus.


Ser du scenen framför dig. Människor samlas till söndagens gudstjänst, efter en veckas hårt arbete. Kanske kommer man med en djup längtan att få se och uppleva något av Jesu storhet. Kanske är längtan att bara få vara i avskildhet en timme för att möta Jesus och bli upplyft.

Då kan det kanske kännas hårt att mötas av budskapet att det viktigaste är att komma ned från berget och börja arbeta igen. Det är hårt att predika att nu är det dags att gå ned från förklaringsberget till människor som kanske aldrig har varit där.


Poängen med berättelsen var att Jesus tog dem med upp på berget. Det står inte att Jesus tog dem ned. Ned kommer man alltid ändå. Alldeles av sig själv.


Vid ett tillfälle, då jag undervisade på en officerskurs i Norge, talade vi om väckelse bland ungdomar. En av officerarna frågade bekymrad: "Jamen, hur gör du, Peter, då ungdomarna blir så tända att de "hänger i gardinerna" eller ligger och skrattar högt vid botbänken?"
Mitt svar var: "Då tar jag det lugnt. Om jag har använt mycket energi och lång tid för att få någon upphetsad för Jesus, så är inte min första tanke hur jag ska kyla ned dem igen. Nej, då måste vi, som kanske är mer mogna kristna, finnas vid deras sida då de kommer ned för att de skall kunna hitta en väg att komma vidare på."


Poängen med berättelsen är att Jesus vill föra dig upp i sin närhet.

Jesus kallar dig till gemenskap med sig själv. (1 Kor 1:9)

Jesus vill lyfta dig upp - inte trycka ner dig!

Han vill att du ska vända ditt ansikte till honom. Då kommer du att upptäcka att han redan vänt sitt ansikte till dig.


Bloggpredikan. Kristi förklaringsdag, den 6 juli 2008

Peppe

http://www.rupeba.se/


(g) som i Gud

Vecka 28 invaderas Visby av alla människor som har något att säga till Sveriges befolkning. Huvudattraktionen är de politiska partiernas tal i Almedalen som dagligen refereras i massmedia.


Vid sidan av de politiska partierna arrangeras flera hundra seminarier i vitt skilda ämnen av intresseorganisationer, lobby-grupper, näringsliv m.fl.


För tredje året i rad inbjuder Frälsningsarmén, tillsammans med tidningen Dagen, till ett seminarieprogram under rubriken "(g) som i Gud" i Frälsningsarméns lokaler som ligger i anslutning till Almedalen.


Varje dag anordnas seminarier, föreläsningar, andakter och på onsdagen även en gudstjänst i den stora kyrkoruinen på torget. Där medverkar bl.a.Vasa Gospel och kommendör Vic Poke.


På kvällen, efter det politiska talet, är Frälsningsarméns kafé öppen för "Eftersnack" som innehåller kommentarer och intervjuer med anledning av dagens tal och händelser och sammanfattning av dagen av Mackan Andersson.


Rapporter kommer regelbundet på http://www.rupeba.se/ och som blogginlägg


RSS 2.0