Tidens tecken

Tidens tecken - Södertälje den 26 oktober 2008


Ett av de ämnen som det står mest om i NT
"varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen." (Apg 1:11)


För att förstå NT - Man levde i väntan på Jesu snara ankomst

Med stöd av vad Herren lärt oss säger vi er detta: vi som är kvar här i livet då Herren kommer skall inte gå före de avlidna. Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och sedan skall vi alltid vara hos honom. Ge nu varandra tröst med dessa ord. (1 thess.4:15-18)


Hur länge ska vi vänta?

Då skall den tid komma från Herren då vi får vila ut, och han skall sända er den Messias som han har bestämt, Jesus, fast himlen måste behålla honom till den dag då allt det blir upprättat som Gud har förkunnat genom sina heliga profeter från tidens början. (Apg 3:20-21)


Scenen är förberedd

Jesu ord i Matt 24
Lär av en jämförelse med fikonträdet. När kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att han är nära, utanför dörren. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Dagen och timmen känner ingen, inte ens himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. (Matt 24:32-36)


Förskingring - återförening
Profetia om global förskingring för judafolket - 5 Mos 28:64-68
Profetia om återkomst till det utlovade landet - 5 Mos 30:3-5

Lyft blicken och se dig omkring! Alla samlas och kommer till dig.
Dina söner kommer från fjärran, dina döttrar bär man i famnen....
Vad är det som kommer flygande som moln, som duvor till ett duvslag?
Det är kustländernas fartyg som samlas med Tarshish-skepp i täten
för att hämta dina söner från fjärran land
 (Jes 60:4+8-9)

1948 bildades åter staten Israel. I den första generation där det var möjligt att återvända luftvägen.

Ett nytt globalt handelssystem
Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666. (Apg 13:16-18)


Först i vår tid är det tekniskt möjligt med ett globalt handelssystem som inte bygger på pengar utan på en sifferkombination.

Krigsmaskiner
De hade bröstpansar som av järn, och dånet från deras vingar var som dånet från många hästar och vagnar som stormar fram till strid. De hade stjärtar och gaddar som skorpioner, och i stjärten ligger deras makt att skada människorna (Upp 9:9-10)
Och så här såg jag hästarna och deras ryttare i min syn: de hade eldröda och blåsvarta och svavelgula harnesk, och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras munnar kom eld och rök och svavel
. (Upp 9:17)


Bildspråket hade förmodligen ingen täckning där och då, men här och nu är det som en normal nyhetssändning

Vad ska vi göra?
När allt detta börjar, så räta på er och lyft era huvuden, ty er befrielse närmar sig. (Luk 21:28)

När nu allt detta skall upplösas, då måste ni leva heligt och fromt på alla sätt medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst

(2 Petr 3:11-12)

Ty han ville själv låta kyrkan träda fram till sig i härlighet utan minsta fläck eller skrynkla; helig och felfri skulle den vara. (Ef 5:27)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0